Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ας συστηθούμε!

Με λένε Αθηνά.... Η νονά μου όμως επιμένει να με λέει σκατούλι και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον λόγο... Όταν μου μιλάει έτσι, της χαμογελάω, αλλά κατά βάθος θέλω να την πνίξω... Μετά απο λίγο όμως την συγχωρώ γιατί είμαι ανώτερος άνθρωπος! 

Τί να πρωτοπώ για μένα?? Είμαι τόσο όμορφη, έξυπνη, τσαχπίνα, ζουζουνιάρα.. Πώς να χωρέσει μια τέτοια προσωπικότητα σε μερικές γραμμές? Ας είναι.. θα κάνω μια προσπάθεια!

Γεννήθηκα με το σύνδρομο Goldenhar.. μην με ρωτήσετε τί σημαίνει... Ξέρω όμως ότι εξαιτείας αυτής της βλακείας δεν ακούω... χμφ... σιγά το πράγμα... εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό.. Μια χαρά μπορώ και συνεννοούμαι... Αν ο άλλος δεν με καταλαβαίνει, είναι δικό του πρόβλημα! Αλλά επειδή, όπως ανέφερα, είμαι ανώτερος άνθρωπος, αν σου πώ κάτι (με νοήματα εννοω, μην μασάς!) και δεν το καταλάβεις θα προσπαθήσω να στο κάνω "λιανά" που λένε στα χωριά! Θα σκαρφιστώ πιο απλά νοήματα και θα κάνω περίεργες γκριμάτσες για να καταλάβεις! Αν και πάλι δεν καταλάβεις, ε τότε παραδίδω τα όπλα.. Δεν θα φάω τα χρόνια μου για να σου πώ κάτι.. Θα το πώ στην μαμά που θα με καταλάβει!

Α! Έχω και μια αδερφή! Φτού, φτού, ένα κουκλί ζωγραφιστό είναι! Χρυσάνθη την λένε και έχει χρυσά μαλλιά! Με την Χρυσάνθη συννενοούμαστε μια χαρά! Μιλάμε, παίζουμε και αγαπιόμαστε πάρα πολύ! Μόνο όταν πλακωνόμαστε το ξεχνάμε, αλλά ευτυχώς η μαμά και ο μπαμπάς μας το θυμίζουνε και σταματάμε! (ε, καλά..όχι πάντα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία!)

Στίβω το κεφάλι μου, να δώ τί άλλο μπορώ να πώ για μένα, αλλά είναι τόσα πολλά και δεν ξέρω πώς να τα χωρέσω όλα σε μια ανάρτηση! Θα αφήσω την νονά να κάνει αυτή την δουλειά! (Μωρε, δεν θα μεγαλώσω??? θα της βγάλω το μαλλί τρίχα τρίχα, που δεν με ρώτησε και άνοιξε blog με την ζωή μου!) Πού και πού θα σας μιλάω κι εγώ, αν και βασικά έχω άλλα πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθώ! Η νονά που λέει ότι δουλεύει, αλλά κοροιδεύει τον κόσμο (ξέρω τί σας λέω), έχει αρκετό χρόνο ελεύθερο!

Χάρηκα που σας γνώρισα! (έτσι λέει η μαμά στην Χρυσάνθη να λέει, το λέω κι εγώ!)

Μετά τιμής,

Αθηνά!


21 σχόλια:

  1. Καλά το μωρό κάνει και αναρτήσεις τώρα;; Στείλτε το στη NASA!! :ρρ ;))))) Πάντως καλά τα είπε μπορεί κάποτε να γίνει και μπλόγκερ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ αυτή η νονά πόσο γλυκιά και τρυφερή είναι Αθηνουλα μου αλλά πάνω από όλα πόσο πολύ σε αγαπάει είναι μια αληθινή δεύτερη μητέρα :))))
    Πολλά φιλάκια και στις δυο σας και εγώ χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αθηνούλα, μόλις απέκτησες την πρώτη σου κολλητή! Εμένα καλέ! Τι; Δε σου κάνω γιατί είμαι τρελή; Κι όμως παρόλο που είμαι τρελή και παρόλο που δυστυχώς ακούω, (στην εποχή μας είναι μειονέκτημα να ακούς), γνωρίζω απταίστως τη νοηματική και θα συνεννοούμαστε μια χαρά!

    Μόνο κανε μου τη χάρη και μην αναλώνεσαι στα μπλοκς ακόμη, φάε καλά, κοιμήσου αρκετά και εδώ είμαστε!

    φιλιά πολλά

    ΥΓ Η νονά σου είναι πιο τρελή από μένα, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αθηνουλα δεν πιστευω οτι καταλαβαινεις την νονα σου,εμεις ιδρωνουμε,πιστευω ομως οτι εχει απλετο ελευθερο χρονο.Ολη μερα σερφαρει και κανει αναρτησεις.Για ψαξε το θεμα λιγο,να αλλαξεις νονα εννοω.Φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Δραπέτη,
    τί με περάσατε καλέ κύριε?? Γιατί να μην κάνω?? έχω βάλει την μαμά να μαζέψει τα ρουχαλάκια μου, περιμένουμε και τον γιατρό για να μας διώξει και έπρεπε να κάνω κάτι να περάσει η ώρα! NASA και βλακείες.. αυτά είναι πολύ ξεπερασμένα!
    Ωραία ίδεα πάντως... απο εδώ και πέρα όταν με ρωτάνε τί θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω, θα απαντάω "Μπλόγκερ" και θα μένουν όλοι με το στόμα ανοιχτό! χιχιχι!
    Ευχαριστώ κύριε Δραπέτη, για την τέλεια ιδέα!

    @Παλίρροια,
    παραλαμβάνω τα φιλάκια, κλέβω και της νονάς και το ρίχνω στην τρεχάλα! Εγώ είμαι το μωρό, εγώ πρέπει να έχω φιλιά!
    Το ξέρω ότι με αγαπάει, αλλά μην της το πείτε.. θα το πάρει πάνω της!! χιχι!
    Κι εγώ χάρηκα για την γνωρίμια! Μα τί κοινωνικό μωρό που είμαι! Φτού μου, φτού μου!

    @μπάτλερ,
    κάτι μου λέει ότι εσένα θα σε συμπαθήσω, παρά την απειλή ότι θα με λές κι εσύ σκατούλι!
    Όταν μεγαλώσω και καταλάβω, θα έρθω να σου πώ τα πορίσματα μου, αν και νομίζω ότι σαν να έχεις δίκιο!
    Όσο για το χάρηκα που σε γνώρισα, δεν νομίζω ότι είναι σπαστικό! Στην δική μου περίπτωση είναι απολυτα φυσιολογικό! Ποιός δεν θα χαρεί αν με γνωρίσει?? ε? πες μου ποιος??? τς..τς..εσείς οι μεγάλοι, δεν σκέφτεσαι καθόλου μου φαίνεται!

    @Coula,
    Και μόνο που λες οτι εισαι τρελη, σε συμπαθησα!
    Συνέχισες με την νοηματική! Και με αποτελείωσες με το συμπερασμα ότι είναι μειονέκτημα να ακούς!
    Σε αγαπάω πλέον πολύ!!!!!!
    Επιτέλους, βρήκα έναν άνθρωπο να μιλάω.. γνώρισα ενα γκομενακι στο νοσοκομειο, σκετη γλυκα και πρεπει σε καποιον να το πω!
    Η νονα τρελη ε??? χμ... καλα που μου το ειπες.. το υποψιαζομουνα... αφου ομως το λες εσυ, το πιστευω απολυτα! Θα προσεχω λοιπον! Μα που εμπλεξα, μωρο παιδι! ουφ!
    Τρώω, τρωω, τον άμπακο κατεβάζω!!!!!! Αλλά το κορμί παραμένει θεϊκο!!!!!

    @meanan,
    με νιώθεις απο ότι βλέπω! και εγώ πιστεύω ότι μας κοροιδεύει όλους ότι και καλά δουλεύει! έπρεπε να την δείς χθες που ήρθε να με δεί! εγώ υπέφερα το καημένο κι αυτή έλεγε στην μαμά, ότι είχε δουλειά! Α πα πα.... καμια συμπαράσταση... να αλλάξω λες ε?????? που πουλάνε νονές???? να διαλέξω κάτι καλό τουλάχιστον!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαχα!

    Μα η προηγούμενη πρόταση δεν είναι το "χάρηκα που σε γνώρισα". Αυτό είναι σε άλλη παράγραφο. Σε άλλο σχόλιο βασικά.

    Η προηγούμενη πρόταση είναι "όταν μεγαλώσεις θα καταλάβεις". Γιατί ήδη καταλαβαίνεις και πολύ περισσότερο από εμάς μάλιστα.

    Νονά συγκεντρώσουουουουου... Από τότε που ξεκινήσατε να παρκάρετε τα μπλεγμένα ποδαράκια, δεν μπορούμε να βγάλουμε συνεννόηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπημένε μου Μπάτλερ,
    παρεξήγηση έγινε, αλλά και πάλι εμείς συννενοηθήκαμε! Αφού είμαστε σαϊνια!!!
    Τί μπλεγμένα ποδαράκια ακούω??????
    Τί κάνει πάλι το τρελοκομείο η νονά??
    Τώρα λέει δεν μπορεί να απαντήσει! Δουλεύει!! χαχαχαχαχαχ!!!!!!! μα ποιόν κοροιδεύει ήθελα να ήξερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αθηνουλα
    καλως ηρθες στην εικονικη πραγματικοτητα.Οπως βλεπεις παραπανω ειμαι ο Κυρ Αντρεας και οποτε βρισκω χρονο θα περναω να μαθαινω νεα σου,και να σου λεω τα δικα μου.
    Οταν θα τα διαβαζεις μονη σου ,εγω μαλλον θα ειμαι γεροξεκουτης αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.
    Λοιπον μια και υπευθηνη για το βλοκακι ετουτο ειναι η νονα σου,θα σου γραψω κατι για τους δικους μου νονους.
    Την νονα μου οποτε την εβλεπα στο δρομο
    (καποτε τα παιδια τριγυρναγαν μονα τους στο δρομο )ετρεχα να κρυφτω γιατι με αρπαζε, με φιλαγε "ρουφηχτα" στο μαγουλο ,μου ανακατεβε τα μαλια και μου τραβουσε τα αυτια,θελοντας να δειξει ποσο με αγαπαει.
    Αυτο οπως καταλαβαινεις δεν μου αρεσε καθολου,αλλα δεν της το ελεγα για να μην την στεναχωρησω,ετσι προτειμουσα να την αποφευγω και εκεινη νομιζε οτι δεν την αγαπαω.
    Σκεψου ποσο καλυτερα θα ηταν ολα αν της ελεγα την αληθεια.
    Ο νονος μου δυστηχως ή ευτηχως ηταν τρελος,και δεν το λεω εγω,ηταν στα αληθεια .Για αυτο το λογο ειχε παρει συνταξη απο τα τριαντα του.
    Θυμαμαι καθε Πασχα οταν με πηγαινε στο συνοικιακο "εμπορικο" (που πουλαγε απο σεντονια μεχρι κουστουμια) να μου ψωνισει ρουχα ποσο ασχημα αισθανομουν.
    Ελεγα απο μεσα μου "..γιατι δεν τα αγοραζει μονος του,και πρεπει να πηγαινω μαζι του...?"
    .."..γιατι τα αλλα παιδια να εχουν φυσιλογικους νονους και 'γω οχι..?"
    και για να καταλαβεις τι ακριβως εννοω.
    Ο νονος μου αφου καθε χρονο μου επερνε παντελονι,πουκαμισο ή οτι αλλο ,στο τελος εφτανε η στιγμη να παρει καλτσες (ποτε δεν το ξεχναγε ) και παντα με ρωτουσε:
    "...τι καλτσες θελεις ?..."
    σαν παιδακι εγω ηθελα κοκκινες ή μπλε ή ..μια φορα ειχε καποιες με το σημα του ολυμπιακου,
    αλλα που?
    ήταν η στιγμη του νονου
    "...οι σοβαροι ανθρωποι φορανε μονο καφε ή μαυρες καλτσες.."
    και αρχιζε μεσα στο εμπορικο να κανει διαλεξη περι της σοβαροτητας των ανθρωπων που εχει χαθει και για το που οδηγητε η κοινωνια και αλλα τετοια παλαβα.
    Ακομη και οταν του ελεγα απο την αρχη πως θα παρω μαυρες καλτσες ,εκεινος το ξεκιναγε αλλοιως :
    "...μπραβο σου,γιατι οι σοβαροι ανθρωποι φορανε μονο καφε ή μαυρες καλτσες.." και παλι απο την αρχη.
    Τωρα που ειμαι πλεον αρκετα μεγαλος ,αν και να σου πω την αληθεια σπανια αγοραζω χρωματιστες καλτσες,καταλαβαινω πως ο νονος μου ,παρολες τις ιδιοτροπιες του πρεπει να με αγαπουσε γιατι ηταν παντα εκει,και αν ειχα λιγο παραπανω μυαλο τοτε ισως και να διασκεδαζα την Πασχαλινη μας εξοδο.
    Σε κουρασα ομως με τα δικα μου ,θα περιμενω τα νεα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Κύριε Αντρέα.
    το διάβασα όλο σου το σχόλιο λέξη λέξη!
    Μα, είμαι μωρό ακόμα και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να φοράμε μαύρες ή καφέ κάλτσες?
    Η νονά μου ας πούμε, φοράει μόνο χρωματιστές και μου αρέσει πάρα πολύ!
    Και η νονά μου, με φιλάει συνέχεια και με σαλιώνει, αλλά το κάνει επίτηδες γιατί ξέρει ότι με νευριάζει! Και γελάει, όταν εγώ κάνω γκριμάτσες! Φταίω λοιπόν, να την γεμίσω κι εγώ σάλια απο πάνω μέχρι κάτω? όχι πείτε μου, φταίω? Να σκεφτείς, χθες στο νοσοκομείο, όλη την ώρα έχωνε τα δάχτυλα του ποδιού μου στο στόμα της! Μα είναι δυνατόν? Ήταν τυχερή, γιατί μόλις με είχε κάνει μπανάκι η μαμά, αλλιώς θα είχε λυποθυμήσει απο την βρώμα!
    Όσο για τον νονό σας, νομίζω ότι δεν είναι κακό που ήταν τρελός! Απλά εσείς οι μεγάλοι, βλέπετε περιέργα τα πράγματα! Εγώ πάντως απο εδώ και πέρα θα τον αγαπάω τον νονό σας!
    Και μην το ξαναπείτε ότι με κουράζετε!
    Είμαι κοινωνικό παιδί, όπως έχω ξαναπεί, και μου αρέσει να γνωρίζω κόσμο και να συζητάμε!
    Όταν έχω καινούρια νέα, θα βάλω την νονά-γραμματέα μου, να σας αναρτήσει! Ε, κάποιες φορές θα σας τα λέω κι εγώ, γιατί μεταξύ μας δεν της έχω και πολύ εμπιστοσύνη!
    Φιλικά,

    Αθηνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλα πολυ προχωρημενο μωρο..καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. kalws thne ki as arghse.elenh apo xalkida.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Μάγε,
    τί με πέρασες καλέ??? απο αυτά τα χαζά μωρά που τους κάνεις τα μαγικά σου και μένουν με ανοιχτό το στόμα! εγω είμαι πολύ προχώ! (καινούρια λέξη, σήμερα την έμαθα!!!!)

    @Ελένη απο Χαλκίδα,
    θα έπρεπε να μου θυμίζεις κάτι? Δεν είμαι ακόμα και πολύ κοσμογυρισμένο!!! Έχω βέβαια μια υποψία, αλλά απορώ πώς με βρήκες αν είσαι η σωστή Ελένη! Άσε που άν είσαι η Ελένη που νομίζω είσαι απο Θεσσαλονίκη! Μήπως τα έχεις μπερδέψει λίγο??????
    Για δώσε εξηγήσεις!
    Και τί εννοείς άργησα??? Πόσο νωρίτερα δηλαδή έπρεπε να σκάσω μύτη???
    Έχω κι άλλες απορίες, αλλά ας ξεκινήσουμε απο τα βασικά και μετά θα σε ρωτήσω κι άλλα!
    Περιμένω νέα σου και εξηγήσεις! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το μωρό αν λέει και το φλυτζάνι το υιοθετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Merlin,
    χμ.... εξαρτάται.. τί προσφέρεις... να μου στείλεις την προσφορά σου στο μειλ μου, να την συζητησω με τον μανατζερ μου και να σου πω... ε τί?? γουρουνι στο σακι θα παρω?? συστάσεις θα ληφθούν υπόψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλωσορισες μικρουλα μου..να με θεωρεις φιλη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ήρθα κι εγώ! :D
    Να σας ζήσει το μωράκι:Ρ
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @σιωπηλή κραυγή,
    κανονικά θα έπρεπε να τηρήσω σειρά προτεραιότητας.. έχω πολλά βιογραφικά ακόμα να τσεκάρω, αλλά και μόνο απο το όνομα σου, νομίζω θα παρακάμψω τις διαδικασίες!

    @Marsy,
    θα ζήσω καλέ! και θα ευτυχίσω! και θα γίνω και μια κούκλα! όλα τα καλά πάνω μου θα έρθουν! αμε, αμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλώς σε βρήκα Αθηνά! θεά της σοφίας και της μάθησης τώρα που διαβάζεις αυτά τα λόγια από το παρελθόν, ήδη θα ξέρεις τόσα πολλά που εμείς οι άνθρωποι μιας άλλης εποχής αγνοούμε ακόμα. Πολλά μας χωρίζουν και κυρίως κάποιες δεκαετίες. θα έχεις πιθανόν ακουστά για το "χάσμα γεννεών".. Ε, μην δίνεις σημασία! Αυτό που θέλω να σου θυμήσω (γιατί είμαι σίγουρη πως το γνωρίζεις) είναι πως όσα ενώνουν τους ανθρώπους είναι πάντα πολύ περισσότερα από όσα τους χωρίζουν! Είναι τέτοια η ανθρώπινη φύση βλέπεις που θέλει τους ανθρώπους μαζί και όχι χώρια. Να αγαπάς λοιπόν μικρή θεά τους ανθρώπους όπως αγαπούν κι εσένα οι γονείς σου, η αδερφούλα σου, η νονά σου και τόσοι άλλοι! Ελπίζω οι ευχές μου για Υγεία, Ευτυχία και Καλή Τύχη να σε συνοδεύουν πάντα!

    Όσο αφορά εσάς κυρία νονά αποφεύγετε να ρωτάτε την Αθηνούλα κάθε φορά που την βλέπετε τι τάξη πηγαίνει όπως έκανε ο δικός μου νονός από την πρώτη δημοτικού μέχρι που αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο. Ευτυχώς εδώ και κάτι χρόνια έχει πάψει να με ρωτά τι τάξη πάω. Κάθε φορά που με βλέπει (πολύ συχνά) με ρωτάει αν δουλεύω. Χιχι!! Κυρία νονά κάντε αυτό που έκανε η νονά μου... Μάθετε να φτιάχνετε ωραία τσουρέκια για την βαπτισιμία σας και κάντε τις δώρα πολλά όμορφα βιβλία!!

    Μετά τιμής, Σπίθα
    (αν και υποθέτω πως μέχρι να το διαβάσεις θα έχω γίνει Φωτιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Κυρία Σπίθα,
    πολύ σας συμπάθησα! Αφου με λέτε θεά, είσαστε άνθρωπος με διορατικότητα και ξέρετε να εκτιμάτε το καλό το παιδί! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας και ανταποδίδω!
    Όσο για την νονά, αν ποτέ με ρωτήσει τί τάξη πάω, θα την χτυπήσω! αν και μεταξύ μας, ενδιαφέρεται πάρα πολύ και μου το δείχνει! Αλλά μην της το πείτε! θα το πάρει πάνω της το σούργελο!!!
    Ελπίζω να σας ξαναδώ εδώ γύρω, γιατί σας έβαλα μέσα στην καρδιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ναμαι κι εγώ. Ηρθα για να μεγαλώσει η παρέα! Γεια σου Αθηνούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή